Дизайнерски офис - и в двата смисъла

November 25, 2013 11:09 805


Новото предизвикателство, пред което бяхме поставени, беше да направим дизайн на офис за наши колеги - екип от графични дизайнери и програмисти. Офисът се намира в гр. София.

Изискванията бяха да се постигне "супер съвременен дизайн като на старт-ъп компания от Силиконовата долина", да се преплетат неизбежните офис-елементи с индустриален стил, цветни акценти и няколко вида разнородни материали, като за тази цел разполагахме само с 32 кв. м.

Осигурихме 4 работни места, диванче за отдих и достатъчен обем за съхранение. Светлините са 3 вида, но съобразени с предназначението си - висящи осветителни тела, спотове в тавана и скрити LED-ленти. Акцентът пада върху дизайна на голямото бюро, което обединява 3 материала - метал, стъкло и дърво и създава една затворена форма, приютяваща човека, който работи на него. Виниловата настилка е много подходяща за офиси, тъй като е устойчива на износване и има характерен мек матиран завършек, а също се вписва добре и на индустриалния стил.

Цветното стъкло съответства на синия корпоративен цвят и индивидуализира цялостно пространството. Каменната облицовка на стената винаги е добре дошла, когато искаме изразителна текстура и контражурно осветление на логото. Така успяхме за ограниченото и специфично по форма помещение да измислим съвременен и адекватен дизайн за създаване на обстановка, подходяща за творческа дейност и цифров начин на мислене, какъвто е този на дизайнерите. Картините, използвани във визуализациите, са дело на самата дизайнерка - Николета Видинова.

Разбивка на мебелите и обемите

Дизайнер: Николета Видинова


pinterest-9528c.html