Снимки на интериора с дървеното стълбището

May 27, 2015 12:14 1482

Жилището се намира във Варна и представлява малък мезонет. Първият етаж включва антре, баня, дневна с кухня и трапезария, а втория - две спални и втора баня. Трябваше да проектираме първия етаж и банята на втория. Основната ни цел беше да трансформираме пространството и да създадем изчистен интериор за млад човек с малък бюджет.

Най-интересното нещо и съответно най-голямото предизвикателство в този интериор беше стълбището. От снимките по-долу може да видите грозното и нефункционално стълбище, което заварихме. Трябваше да измислим по-добро и по-красиво решение за връзка между двата етажа.

Нашето стълбище е дървено (липа) и се състои от 13 стъпала. Всяко от стъпалата е захванато за стената, а долната половина от тях лягат на пода посредством дървени профили, а горната половина се държат на дървени профили за тавана. По този начин самите стъпала изглеждат, че висят във въздуха и стълбището не е затворено с преграда. Много по-малко място заема, по-красиво е и позволява да се пренасят по-големи неща на втория етаж. Проекта и изработката на стълбището са изцяло наши.

Ние проектирахме този интериор и след това организирахме цялата реализация. А изработка на всички мебели е изцяло наша на студио INDESIGN.

Това са снимки от реализирания и завършен интериор.

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

Ето и няколко панорамни снимки на интериора.

picture picture picture picture

Така изглеждаше интериора преди да започнем проекта.

picture picture picture picture picture picture picture


pinterest-9528c.html