Дизайнът е най-важен

January 29, 2014 18:39 1455


Много е лесно да изберете правилното за вас студио за дизайн, което да проектира вашия интериор. Стига само да знаете кое e най-важното когато избирате, за да не сгрешите. Най-важното нещото, когато избирате е ДИЗАЙНА. Сега ще обясним.

Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен

Интериорният дизайн не е като другите неща, които избираме. Свикнали сме да събираме по 5-6, че и повече оферти, след което започваме да ги сравняваме. А основният критерий по който ги сравняваме е цената. Това е правилно решение, когато продукта или услугата е с едни и същи качества и различните доставчици го предлагат на различна цена. Но при дизайнът не е така.

Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен Дизайнът е най-важен

Интериорният дизайн не е кисело мляко Елена, което да си вземете от магазина в съседния квартал и да очаквате, че качеството ще е същото. Цената определя дизайна и дизайна определя цената. Всеки си има свой дизайн и това прави студиата различни. Хората сме различни и харесваме различен дизайн. Затова и всяко студио си е изградило свой стил на проектиране, за да може хората, които харесват същия стил да могат да ги открият и наемат.

Когато избирате студио за интериорен дизайн избирайте по дизайна, който те правят. Не пускайте 10 запитвания до всички, които откриете. Разгледайте проектите, които са правили различните студиа, научете повече за тях, посетете сайта, блога и профилите им в социалните мрежи. Проследете ги, опознайте ги и разберете кои са хората, които стоят зад тях. Ако направите това ще разберете, че всяко студио си има свой стил на дизайн и ще откриете, кое от тях е вашето. Водещото нещо е дизайна, който правят, защото вие ще ги наемете за това - за ДИЗАЙН.

Ако ви харесват проектите, които досега са правили много е вероятно да ви хареса и проекта, който ще направят и за вас. Ако има нещо, което не ви допада в техния дизайн, бъдете сигурни, че когато започнете да работите ще се появят все повече и повече разминавания в хода на проектирането, които после ще обърнат колата.

Много често допускана грешка е да си харесате дизайн на едно студио, а цената на друго и да решите, че ще платите по-малко и ще им кажете да ви направят подобен дизайн. Резултатът няма да ви хареса, повярвайте ни. Няма как да използвате студио, на което не харесвате дизайна и да очаквате те да проектират в стила на студио, което харесвате.

Когато наемате студио за интериорен дизайн вие го правите заради дизайн, затова изберете го по дизайна, който те правят, а не по-ниската цена, която дават. Това е единственият начин да не се разочаровате.

Когато ще правите ремонт на едно жилище, например от 70 м2 вие ще инвестирате средно 50 000 - 60 000 лв, може и повече, може и по-малко. Послушайте ни. Не правете тънки сметки да спестите 500 - 800 лв за дизайн. Те не са нищо на фона на инвестицията, която ще направите. Те няма да ви спрат, нали? Само, че има една важна подробност. От тези 500 лв зависи какъв дизайн на интериор ще получите. Разликите ще са радикални.

Още нещо, тези които ще ви дадат по-висока оферта си разбират от работата и ще ви спестят поне 10 пъти по 500 лв чрез съвети, познания, идеи, добре проектирани мебели и функционален дизайн. Не пренебрегвайте това. По-добре дайте 500-800 лв повече за дизайн за да спестите много повече от добър и функционален интериор. Това са измеримите неща, а да живеете в лошо проектиран интериор не може да се измери в пари. Затова изберете по дизайна.

Добрият интериорен дизайн ще ви спести много пари, време и грешки.