WikiHouse - добре дошли в най-големия дизайнерски отбор

November 1, 2013 14:48 493Защо архитектите и дизайнерите работят само за 1% от населението на Земята? Отговора е: Защото само те могат да си позволят (платят) техните услуги и продуктите, кото те създават.

А това правилно ли е? Толкова много време, знания, умени, усилия се влагат за да могат определени хора да придобият способност, след което да построят къщи само за 1% от населението на Земята. Това е безумно неефективно и безумно прахосване на знания.

Архитект Алесдер Парвин разсъждава какво би се случило, ако вместо архитектите да създават сградите за онези, които могат да си ги позволят, обикновените граждани да започнат да създават и строят своите домове? Резултатът е WikiHouse!

Това е система с отворен код за строителството, която дава свободен достъп до комплекти за сглобяване на къщи, които позволяват на всеки сам построи своя дом. Получаваш един голям комплект подобен на "Лего" от шперплат и започваш да строиш и се да забавляваш .

Изгледайте видеото за да разберете по-добре идеята. Тя работи от 1,5 г и по нея се строят къщи в цял свят. Ето линк към сайта за повече инфо: wikihouse.cc
pinterest-9528c.html