10 най – важни неща, които клиента трябва да знае, когато наема интериорен дизайнер

March 15, 2012 15:42 610

10 най – важни неща

Интериорният дизайн е широкообхватна услуга и е важно клиента да е наясно каква е ползата от нея и какво ще получи за парите си. Важно е хората да са подготвени какво точно представлява самата услуга.

Опитахме се в 10 точки да синтезираме най-важните неща, които трябва да знае един клиент, когато наема дизайнер.

1. Интериорния дизайн отнема време. Предвидете си между 2 и 3 месеца за изготвяне на интериорния проект. Интериорният проект е много повече от цветове, странно изглеждащи осветителни тела и избор на диван. Той решава пространствени задачи, които влияят върху това как ще обитаваме определено пространство и за тази работа са необходим доста часове мислене, чертане, изчисляване и експериментиране.

2. СТИЛЪТ е най-важното нещо, когато избирате интериорен дизайнер. Дизайнерите предлагат основно дизайн и техния стил е нещото, което отличава различните дизайнери един от друг. Така, че когато избирате дизайнер обърне внимание на неговия стил и изберете този, на който стила най-много ви харесва.

3. Дизайнера мисли вместо вас. Вие му плащате да измисли как да превърне едно празно пространство във функционален и страхотен интериор според конкретно задание.

4. Кога е най-добре да се започне един интериорен проект? Колкото по-рано, толкова по-добре. Интериорния проект е преди всичко организация. Идеята е да се обмислят всички подробности и колкото се може повече варианти и чак след това да се вземат решенията, и тогава да се започне работа. Така се избягват сериозни грешки, спестяват се пари, време и много нерви.

5. Основното, нещо което е необходимо за да стане един интериор страхотен е доверие между клиента и дизайнера. Проектирането не е като стандартната работа: „Оттук копая до тук копая”. Всичко се мисли според конкретните изисквания и дадености. От нас се очакват нови, различни и творчески идеи, а за тях е необходимо доверие. Доверете ни се и няма да съжалявате.

6. Колко струва услугата интериорен дизайн? По наши наблюдения процента за проектиране спрямо общия бюджет за обзавеждане е от 3% до 6%. Всеки е силен в своята област и ако работи това което може, ще изкара пари да си позволи да плати на дизайнер, който му предложи професионално интериорно решение.

7. Интериорния дизайн Повишава качеството на живот. Нашата продуктивност, удобство, организация на работата, условия на почивка, забавление и в крайна сметка качеството ни на живот зависят от ефективното и правилно решаване на пространствените задачи в интериора.

8. Реализирането на интериорния проект трябва да започне когато приключи проектирането на интериора и са уточнени всички детайли по проекта. Ако започне по-рано винаги се стига да проблеми с майсторите и нещата се объркват. Не го правете ще съжалявате горчиво.

9. Важно е какъв бюджет е предвидил клиента. Когато сме запознати с инвестицията няма да има ситуации, от рода: проекта е страхотен, но не мога да го реализирам. Кажете ни колко ви е бюджета, дори и да не е точна сума за да оптимизираме проекта според инвестицията.

10. Интериорният дизайн е инвестиция във вашия дом, заведение, хотел, бар, магазин, фитнес, студио, офис и т.н. Във всяка организация хората са най-скъпият и динамичен елемент. Направете ги ефективни и инвестицията за интериорен дизайн ще се възвърне многократно.

Дизайна има за цел да създаде интериор в който хората, които го обитават да се чувстват приятно и удобно. Ако инвестирате в дизайн, ще получите пространство, в което на хората им е приятно да се хранят, да почиват, да пазаруват, да се забавляват, да работят и т.н.

Тази топ 10 класация е по покана на приятелите от dezona.com


pinterest-9528c.html