Защо да изберете студио INDESIGN за архитектурно проектиране?

June 17, 2015 12:30 1102

Архитектурни студиа има много, но какво е различното при нас и какво повече може да получите ако ни изберете?

Важен въпрос, нали? Ако и вие умувате над него и се чудите на кого да поверите проектирането на вашата къща, вила, бунгало или друго жилищно пространство тогава, това което ще прочетете по-надолу ще ви е интересно и полезно. Продължете да четете.

Имаме не малък, даже смея да кажа много сериозен опит в интериорния дизайн и благодарение на него сме се убедили, че в повечето случаи когато се проектират къщи не се мисли за интериора (разбира се има и изключения). Прави се разпределение, но то е толкова общо, че дори и мебелите, които се поставят в схемите не са с реалните габарити и така се получава лъжлива представа за пространството, с което се разполага. Това разпределение не се прави според изискванията на хората, които ще живеят в къщата, а просто се копира някакво средностатистическо такова. Обикновено се казва на клиента: „Наемете си дизайнер и той ще ви направи интериора”. И в повечето случай така правят хората.

В този случай се налага сериозна промяна на съществуващото разпределение, просто защото то не е съобразено с изискванията на хората. Ако наемането на интериорен дизайнер е преди построяването на къщата, тогава нещата се променят лесно и бързо. Но ако къщата вече е готова тогава промяната е свързана с много разходи и време. Къртят се стени, изграждат се нови, променя се ел и вик и се плаща за унищожаване на нещо, което вече е направено. Това не е правилно и не правете така.

Когато се проектира една къща трябва да се мисли и за интериора. Ако се проектира само архитектурата, то тогава е свършена само половината работа. За да може едно жилищното пространство да отговаря напълно на изискванията на хората, които ще го обитават, то трябва да се мисли едновременно и като архитектура и като интериор.

Архитектурата и интериора са двете съставни части, от които зависи идеалния дом. Но ако един архитект проектира архитектурата, а друг дизайнер проектира интериора и ако те не работят в екип, тогава двете съставни части не съвпадат и трябва да се прекрояват и напасват. А това напасване е свързано с много компромиси и разходи.

Къщата не трябва да се мисли само като форма и функция от вън, която затваря/защитава определено пространство за живот. Архитектурата и интериора трябва да взаимодействат по между си и да се допълват. Къщата не трябва да е клетка, която ограничава живеещите, а трябва да даде възможност за създаване на среда, в която хората да живеят лесно, приятно и да изпитат удоволствие от живота.

Функцията следва формата. И двете са еднакво важни и не могат една без друга. Така е и при архитектурата и интериора. Те са функцията и формата и не могат една без друга. Те трябва да са в равновесие.

Най-пълната възможна свобода при проектиране на жилищно пространство е когато архитект и интериорен дизайнер работят заедно в екип по цялостен проект на къща. Тогава сбора от работата на архитект и дизайнер е повече от 2. Това е най-изгодният вариант от гледна точка на изискванията на клиента и на ефективността на инвестицията в жилище. Това е правилния начин и така трябва да се прави

Ние можем да ви предложим точно това: архитект и дизайнер да работят заедно в екип по екстериора и интериора на къща. Тогава с наемането на едно студио (нас) получавате възможност съвместно да се проектират и двете половинки на дома. Тази комбинация от архитект и дизайнер да работят по проект на къща или на друго жилищно пространство е различното и важното, което трябва да знаете за нас.

Това е относно какво ние можем повече да ви предложим ако ни наемете за архитектурно проектиране.


pinterest-9528c.html