Интервю с нас в Радио Варна

September 26, 2014 11:50 920


Петък е. Ден на дизайнера. Денят трябва да е вдъхновяващ и изпълнен с положителни емоции.

Едно от най-хубавите неща в нашата работа, включваща интериорен дизайн, архитектура и продуктов дизайн, е че чрез нея ние можем да променяме света около нас, да го направим по-красив, по-удобен, по-приятен и по-добър.

Достоевски е казал, че красотата ще спаси света, а ни ще го допълним, че дизайна ще спаси света. Защото с дизайна създаваме и пресъздаваме света около нас и с него можем да го направим по-красив. И го правим.

Често не е нужно много за да се направи нещо хубаво, което да промени света около нас и да ни накара да се усмихнем. Голямата промяна започва и минава през малките промени.

Когато е хубаво времето пред нашия офис изнасяме две фотьойлчета и едно старо, пребоядисано в жълто столче. Така посрещаме нашите клиенти, а и се опитваме да направим обстановката около нас по-приятна.

Получава се. Хората минават, сядат да си починат, търсят нещо в чантите си, заговарят ни, споделят ни нещо, разказват ни различни истории, снимат се. И всички се усмихваме. След един такъв кратък разговор всеки продължава в по-добро настроение. Даже една възрастна жена ни разказа как сама е направила ремонта в стара си къща, как е направила маса от закачалка и мебели от палети. Други се спират и ги почерпваме с кафенце, трети помоли да си премести едно от фотьойлчета на слънце, да почине и да си изпие биричката. Имаме си и редовни "клиенти" на усмихнатите фотьойлчета.

Хубавите неща бързо се приемат и веселите фотьойлчета станаха част от околната среда в кв. Чайка. Хората вече ги познават. В един разговор с една жена за нас, тя ни попита къде се намира офиса ни и като и казахме, че сме в Чайка, тя се усмихна и каза: "А, където са диванчетата, а знам ви". Стана ни приятно и се усмихнахме. Усмивката е зареждаща и трябва да се споделя, защото тя има смисъл само ако се предава нататък. Така ще ние по-леко и работата ще ни спори повече.

Един от тези преминаващи беше Даниела Стойнова от Радио Варна. Тя много хареса идеята ни и направихме интервю. В него говорим освен за усмихнатите фотьойлчета, а и за един наш проект, за дизайн на продукт, по който работим. За сега само ще покажем снимка от макета. Специално ще отделим повече внимание, когато го завършим, ще има още снимки, информация за макета и за реалния готов продукт, когато го изработим.

picture

Петък е. Ден на дизайнера. Денят трябва да е вдъхновяващ и изпълнен с положителни емоции. Чуйте нашето интервю и се усмихнете. Не боли, помага.


pinterest-9528c.html