Дизайн на фризьорско студио Galissima

August 14, 2013 10:11 839


Фризьорското студио се намира в Ямбол.

Фризьорското студио е интересно обществено пространство, в което хората прекарват малко повече от чисто необходимото функционално време. Затова е важно то да си има собствен стил и да направи преживяването на посетителите приятно.

Това ни беше и целта. Стените, пода и тавана са в меки цветове, които не се натрапват, но искахме да има цветни акценти в интериора. Това го постигнахме с различни по цвят и форма осветителни тела, червен диван до рецепцията и пикселизирана графика на жена, до която има голямо огледало, което съпровожда дивжението и уголемява пространството.

Във всяко студио за красота е необходимо да има огледало за да може хората, които го посещавата да могат лесно да видят промяната в себе си при влизане и при излизане. Огледалото прави помещението да изглежда по-голямо, а и отражението на цветната снимка действа като цветен прожектор, който озарява цялото помещение.

Зоните за подстригване са изчистени без нищо излишно - голямо огледало с декоративна рамка, вградено осветление и стол. Горното помещение се използва от собственичката за жилище.

Стълбището е по наш дизайн - метална конструкция с дървени стъпала. То е остъклено за да се отдели личното от общественето пространство и да не се разпространяван космите извън студиото. От друга страна стъклото не затваря и не ограничава самото помещение. Името на студиото Galissima е също наша идея и е то е свързано с как се казва собственичката и има лека игра на думи. Eто визуализациите и разпределението на помещението.

дизайн на фризьорско студио Galissima дизайн на фризьорско студио Galissima дизайн на фризьорско студио Galissima дизайн на фризьорско студио Galissima дизайн на фризьорско студио Galissima дизайн на фризьорско студио Galissima

Разпределение на фризьорско студио Galissima
Разпределение на фризьорско студио Galissima

Дизайнер: Николета Видинова


pinterest-9528c.html