ПОКАНА ЗА „ВСИ ДИЗАЙНЕРИ”

October 10, 2013 14:53 574


ПОКАНА ЗА „ВСИ ДИЗАЙНЕРИ”

Асоциацията на интериорните дзайнери в България (АИДБ) организира събитие посветено на предизвикателства, пред които са изправени продуктовите и интериорните дизайнери, и как можем да си помогнем заедно.

Координати на събитието: 31 октомври (четвъртък), 2013 г. от 12:30 ч., ул. „Симеон Радев” № 53, кв. „Павлово”, София. RSVP: Всички желаещи трябва да потвърдят присъствието си на тел: 0887 54 02 45 до 17 ч. на 25 октомври (петък).

Ето малко повече инфо за събитието и за символиката на датата: Заповядайте в нашата уютна квартира – място за специални събития „Домисил”, където на чаша чай и диетична бисквитка ще си поговорим за общите за интериорните и продуктовите дизайнери у нас предизвикателства. Ще Ви разкажем за мисията, сформирането, целите и дейността на Асоциацията на интериорните дзайнери в България (АИДБ). Но преди всичко се надяваме да чуем Вашето мнение – какви са предимствата и трудностите на практикуващия интериорен или продуктов дизайнер у нас, какви са очакванията Ви към Асоциацията; както и какви са идеите Ви за това, което може да постигнем заедно.

През 853 г. папа Григорий IV се опитва да открадне и асимилира келтския празник, като провъзгласява 31-ви октомври за ден на Вси Светии - ден за прослава на всички християнски светци и мъченици. Но явно не му се е получило. Светът продължава да се маскира и напива, дори без да знае защо. А всъщност, обличайки се като дяволи и вещици, „празнуваме” Самхайн, келтската Нова година, когато се отваря вратата между живи и мъртви и духовете на наскоро починалите слизат на земята, за да търсят тела, в които да се вселят.

Еднствените привидения, които ние от АИДБ ще се опитаме да изплашим тази година, при това съвсем не с „кървави” силиконови маски, ще бъдат тези на неверието, че нещата в България може да се подобрят, че дизайнът може да се утвърди и развива; както и главното – мита за казана на българите! А на следващата сутрин, 1-ви ноември, да се събудим като Будители. Защото просветители са не само книжовниците, нали знаете?

Защо да дойдете и има ли смисъл от вашето присъствие колеги? Да, има смисъл! Особено ако още виждаш смисъл в своята работа. За отговор ще използваме думите на Вера Илиева, която е съучредител на Асоциацията:

"Идеята на събитието е по скоро среща разговор, да се съберем, да си поговорим, да видим може ли да мелим брашно има ли изобщо смисъл, време ли му е на такова обединение на иначе индивидуалисти и може ли да си помогнем взаимно. Може и да не успеем да врътнем колелото, но поне да упражним малко насилие над педалите,защот ако продължим със сигурност след някой от следващите опити колелото ще се завърти".

Ние имаме малко участие в официиалната програма. Ще говорим за маркетинг и затова как той може да е в помощ на дизайна и конкретно в изграждането на мост между дизайнер и производител. За много колеги маркетинга е скучно, неинтересно и дори досадно нещо, но обещаваме разговора да е интересен и вдъхновяващ.

Галя Дзанато от "Склада" ще говори по един много важен въпрос, за това кой се интересува от дизайнерски продукти и как изглежда профила на тези клиенти. Пак маркетинг, но е важно .

Ето и програма:
12:30 – 12:45 ч. – Събиране и „малки разговори” на чашка чай.
12:45 – 13:00 ч. - Представяне на АИДБ. Гена Събева, председател на Асоциацията
13:00 – 13:15 ч. – Представяне на проекта Български дизайнерски център (БДЦ). Вера Илиева, съучредител на Асоциацията
13:15 – 13: 45 ч. – Кой се интересува от „дизайнерски” мебели у нас? Профил на купувача. Галя Дзанато, директор на шоурум „Склада”
13: 45 – 14: 15 ч. - Връзката дизайнер - производител. Стефан Русев, маркетинг нинджа в студио INDESIGN.
13: 45 – 14: 15 ч. – От скицата до крайния продукт или как може да се оптимизира връзката между продуктовите дизайнери и производителите на мебели. Светослав Димков, Български мебелен клъстер
14: 15 – 14: 30 ч. – Кафе пазуза.
14: 30 – 15: 00 ч. – Защита на авторското право според бълграскияте закони. 1) Иванка Пакиданска, патентно-правна кантора „Евротон Консултинг” 2) Койчо Митев, патентен адвокат
15: 00 – 15: 30 ч. – Трябва ли българският дизайн да бъде организиран - като цели, мисия, структура и дейност. Венелин Молнар, гл. асистент в катедра "Промишлен дизайн" на Русенския университет и управител на дизайнерско бюро "Форма"
15: 30 – 15: 45 ч. – Ползи и смисъл от члеснтвото в АИДБ. Симона Стоянова, координатор на Асоциацията
15: 45 – ... ч. - Дискусия на тема: Предложения за оптимизация работата на Асоциацията.

Елате! Ще бъде интересно и полезно. Повече дизайнери мислят по-добре.


pinterest-9528c.html