Защо трябва да инвестираме в продуктов дизайн?

March 5, 2015 14:15 832

Защото инвестицията в продуктов дизайн е най-добрата инвестиция, която една компания може да направи за да увеличи рентабилността си и да постигне по-високи резултати в продажбите.

В съвременният свят, в който живеем когато става въпрос за физически измерими продукти, конкуренцията в маркетинга вече е на ниво продуктов дизайн. Имате ли добър дизайн на продукт, тогава лесно се създават вирусни кампании, блогърите лесно пишат за него, лесно започват разговорите между хората в социалните мрежи за вашия продукт, хубавите отзиви идват сами, лесен е маркетинга от уста на уста, медиите сами пишат за вас, феновете сами правят видео с вашия продукт, известните сами си правят снимки с него и ги качват в Instagram. Благодарение на добрият продуктов дизайн може да се отличите от своите конкуренти и така да увеличите конкурентоспособността на компанията си.

Добрият дизайн продава. Вече не е достатъчно продукта просто да върши своята функция, той трябва да изглежда добре, да е вдъхновяващ и да осигурява приятно преживяване на клиента, когато работи с него или го използва. Хората търсят, харесват, обичат и купуват продукти с добър дизайн. Целта на продуктовия дизайн е да се проектира продукт, който да подобрява живота на хората и да увеличи продажбите на фирмата производител.

Днес умните фирми са осъзнали, че иновативността е ключ към успеха. Колкото по-добър е продукта, който предлага една фирма, толкова по-успешен е нейния бизнес. Дългосрочно това може да стане само ако имаме качествени и красиви продукти. Това се постига с добър дизайн. Затова добрият дизайн продава.


На запад, фирмите не се чудят дали да наемат дизайнер, който да измисли дизайн на нов продукт, а кой дизайнер да изберат. Състезанието в бизнеса се печели чрез иновативност. В тази посока инвестират далновидните организации. А наемането на професионално дизайнерско студио е ключ към иновативността. Технологиите вече са изравнении и достъпни, и всичко зависи от възможността да се измисли интересен, различен и добре работещ продукт.


В общи линии фирмите биват два вида: едните продават вносни продукти, а другите продават собствени продукти. Ако сте от втория вид и искате да инвестирате в собствена марка и имате желание да произвеждате свои продукти, ние сме насреща и може да ви помогнем.


Ние предлагаме продуктов дизайн и можем да проектираме продукти по изискване, задание и бюджет на коткретна фирма. Ако имате нужда от проектиране на определена мебел, серия от мебели, осветителни тела, маси, столове, мека мебел, декоративни елементи свързани с интериора, играчки или други продукти, които са част от нашия живот и бит, ние можем да измислим дизайн специално за вас.

Един съвет от нас: Добрият продуктов дизайн има минимум две полезни функции.


pinterest-9528c.html