Струва ли си да правим дизайн на малка баня?

February 25, 2013 11:17 1578

 дизайн на малка баня

В България повечето бани за съжаление са малки и често хората се двоумят дали да я включат в интериорния проект, защото си мислят, че дори и дизайна не може да ги спаси от това проклятие. Точно на темата за дизайна за малки бани ще обърнем внимание днес. Тендинцията с малките бани продължава и в новите жилища, затова мислим, че ще ви е интерсна и полезна тази информация.

1. Струва ли си да правим дизайн на малка баня?


Абсолютно. В малката баня дори едно грешно решение може да направи помещението трудно за използване. Основната цела на дизайна е да повиши качеството на живот в определено пространство, а не само да го направи красиво. И затова наемането на дизайнер е оправдано. Той ще анализира различни варианти от гледна точка на изискванията на клиента и ще предложи най-подходящото за него.

2. Кои са най-големите трудности при проектиране на малките бани?


Най- големия проблем са нереалните изисквания на клиента. Когато клиента осъзнае, че в малката баня не може да побере всичко, за което си е мечтал и че трябва да избере своите приоритети – нещата се получават. Основните трудности са свързани с това да успеем да превърнем малкото пространствов в лесен за използване и същевременно красив интериор. Трябва така да се проектира банята, че дори и малка в нея човек да се чувства уютно.

3. Как може чрез дизайна да направим банята „по-голяма”?


Най-лесният вариант е да се разшири банята, чрез вземане на част от дрго помещение. Ако това не е възможно, тогава трябва максимално ефектино да се използва всеки сантиметър в банята. Вариантите са много: промяна на местоположението на различните зони, бойлера може да се изнесе извън банята, може да сложи хоризонтален бойлер над вратата, цялото оборудване за банята да е вградено, да има стъклен параван, вместо душ кабина, светлината и цвета на плочките също имат голямо значение, умни рафтчета и мебели и т.н. Има доста дизайнерски триктчета, с които малката баня може да се направи да е приятно място.

Следващата тема ще е за елементи за вграждане в банята: вградени казанчета и душове. По нея ще гооврят специалистите в обзавеждането на баня - unitrade-bg.com


pinterest-9528c.html