Интериорен дизайн на апартамент с обща площ 49,3 м2

December 6, 2011 10:43 4829


Този проект включва дневна, кухня, антре, килер и две тераси и се намира във Варна. Желанието на собствениците беше това да е ваканционно жилище за почивка на морето. Апартаментът е старо строителство и трябваше да направим сериозни промени за да спазим изискванията на клиентите.

Ето какво направихме.

Затворихме вратата от антрето към дневната така намерихме място за голям ъглов диван. Премахнахме вратата от антрето към кухнята, която само ограничаваше пространството. Затворихме и приобщихме голямата тераса към дневната и кухнята. По този начин получихме място да изнесем част от кухнята, бар плота и трапезарията на терасата. Прехода между кухнята и дневната го разширихме за да може да се гледа телевизия от бар плота. Зад дивана започва "П" образна фигура от лакиран бял MDF, която продължава на тавана и стига до телевизора. Освен чисто визуален ефект тя има и няколко функции. Зад нея се прибира плъзгаща врата, която ще разделя при нужда дневната и кухнята. Благодарение на нея скрихме комуникациите за телевизора и ел.изводите за луничките.

Кафе масичката е интересна и представлява 4 затворени обема, които се отварят с push механизъм на горе. До масата за хранене трябваше да има интересна етажерка със затворени и отворени обеми. С различните форми и цветове мисля, че се получи интересно. Мебелите в целия апартамент са от лакиран бял MDF. Настилката е една навсякъде и е тъмен ламинат.

интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна

Кухня


Кухнята е изцяло в бяло. Успяхме да намерим място за всички необходими уреди, включително вграден хладилник, пералня и миялна, които са до фурната. Използвахме бар плота и като място за съхранение от едната страна със чекмеджета, а от другата оставихме свободно пространство за по-голямо удоволствие при седене.

интериорен дизайн на кухня интериорен дизайн на кухня интериорен дизайн на кухня

Антре


Едната стена беше ужасно крива и трябваше да я "изправим" с гипсокартон. А от другата страна се получи начупена стена, защото излизаше настрани вградения хладилник. Там също се намираше и ревизионния отвор. изравнихме стената чрез стена от гипсокартон до хладилника и отваряема врата от лакиран бял MDF, която да скрива ревизионния отвор.

интериорен дизайн на антре интериорен дизайн на антре интериорен дизайн на антре

Гардеробна в спалнята


Имаше килер, който приобщихме към спалнята и го превърнахме в гардеробна.

дизайн на гардеробна дизайн на гардеробна дизайн на гардеробна дизайн на гардеробна

Аранжировка

аранжировка

Ако ви харесва този проект, ето възможност да разгледате и други наши интериорни проекти. Ако ви допада нашия стил на проектиране и искате да проектираме вашия дом, офис, заведение, хотел или друго пространство, моля, свържете се с нас, ето нашите координати за връзка. За нас ще бъде удоволствие да проектираме за вас.