Коледа е време за мечти

December 21, 2011 15:55 415

къща мечта На Коледа е малко по-лесно да се мечтае и ако си запишем мечтите и се решим да ги последваме - може и да променим живота си ... Преди празниците искаме да ви покажем 4 мечти на нашите приятели от архитектурно студио Сityscape, които са част от нашата блог игра - Как изглежда домът на вашите мечти?. Наистина края на годината и наближаващите коледни празници са най-подходящото време да мечтаем и искаме да ви вдъхновим с 4 красиви мечти.

Първата къща-мечта е на Лили. Ето как започва:

"И така, дойде ред и на моята къща мечта. А тя, тя е … на самотен остров, върху огромна скала надвиснала над морето. От нея идеално се виждат светлините на мегаполиса на отсрещния бряг, а от другата страна се разкрива необятната морска шир.

Самата къща е нещо като хамбар. Хамбар, хамбар, ама модерен хамбар! :) Вътре не искам никакви стени. Достатъчни са ми няколко колони, които са на точните си места и са с точните си размери. Помещението трябва да позволява всичко да е отворено и да се вижда, а при необходимост да се отварят сгъваемите врати, които разделят отделните обеми на самостоятелни стаи. Крилата на моите огромни сгъваеми врати и колоните са в симбиоза – когато са отворени, те съвпадат с колоните".....

Продължението прочетете тук.

Втората мечта-къща е на Росица Боянова:

"И така… угасяме лампите, поглеждаме към звездите през прозореца на нашия апартамент (сбъдната мечта :) ) и започваме да мечтаем… за къщата-мечта…

Първо възниква въпросът “къде се намира?”. Тя е на тихо и спокойно място, отделено от шума на големия град, но достатъчно близо, все пак. Наоколо няма много съседи или, поне, усещането е такова. Надвиснала е над стръмен, горист склон, а под нас е никога неспящият, жив организъм на града…

Мисля описанието да е по-поетично и да не ви занимавам с технически подробности, нали в мечтите всичко е възможно и се случва без пречки."

Ето продължението на поетичното описание.

Продължаваме да мечтаем за материала на бъдещето с Вела Николова

"Мечтата е всеобхватна – тя е насред нищото и едновременно с това - в окото на урагана. Това й е хубавото – тя е навсякъде, за секунди се позиционира на твоето място, а то, за разкош, е различно поне пет дни в седмицата ;)

Мечтата най-често е бяла, искрящо бяла . Още никой не е създал точно този материал – всичко е въпрос на усещане.

Къщата мечта сияе! Oh, boy"

Ето продължението на сияещата къща.

"Такааа…ще мечтаем значи… - започва Добрина Пеева и продължава..

Винаги съм си мечтала за живот сред природата. По странно стечение на обстоятелствата в момента съм доста близо до тази си мечта, може би твърде близо. Та моята къща-мечта всъщност е къщата, в която живея в момента. Но…тя е в друг свят. Свят, в който на хората не им се налага да работят, за да живеят; а живеят, за да работят върху себе си.

Стигам до вкъщи по черен път. Съседи нямам през по-голямата част от годината. Лятото се появяват някакви хора в околните къщи, но аз гледам на тях като на туристи. На цялата улица живеем само ние и човекът с козичките, на когото още не знам името. До тук добре…" Ето и останалата част.

Не забравяйте да мечтаете. Първо защото само така ще може да осъществим мечтите си. И второ, защото по Коледа стават мечти...

Весело посрещане на коледните и новогодишните празници от екипа на студио INDESIGN.

Тези 4 разказа са част от нашата игра Как изглежда домът на вашите мечти?.
Ако имате желание да ни разкажете как изглежда вашия дом на мечтите, ще се радвам да се включите в играта.


pinterest-9528c.html