Семейно жилище с акценти в жълто в Пловдив

August 28, 2014 15:09 1340

За нас следващият, но за клиентите ни – младо семейство – първи интериорен проект. Потърсиха ни за цялостно решение и функционално адаптиране на всички елементи в едно практично жилище със закачливи цветни акценти.


При посещението си на обекта видяхме едно малко кокетно жилище, но препълнено с предмети, непобиращи се в наличните мебели, за нуждите на неговите ползватели, а именно: двама възрастни и две деца. Видяхме 1 дневна, 1 затворена кухня и една стая от 10 кв. м, в която нощуват четиримата живущи.

picture

Налагаше се революционно функционално преразпределение. От двустаен апартамент постигнахме 3-стаен, трансформирайки кухнята в спално помещение със стена от стъклени тухли, внасяща светлина от другата стая, кухнята премина в дневната, обединявайки и завършвайки всички процеси по хранене и общуване в семейството, а стаята вече е предназначено само за децата. Банята и коридора също претърпяха намеса. Общото е, че в дневната, детската и коридора са отделени съществени обеми за съхранение, които да поберат възможно най-много вещи, а кухненският остров създава нова динамика в дневната. Дори се намери място за вграждане на платно за прожекции над телевизора, каквото клиентите ни изрично поискаха. В детската стая мебелите са оформени функционално като двете бюра са окачени на панти вратички на секцията и падат и се вдигат според нуждите.


За цветовите решения заложихме на светата троица в хармонията: светло-тъмно-ярко. Светъл под и стени заедно с текстурирана ламперия в тъмен декор, а веселото жълто се обажда на ключови места.

picture
picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture


pinterest-9528c.html