Баня Раковина за конкурса на Ideal Standard за 3D Баня на годината 2011

February 28, 2012 10:05 652


Този проект е създаден за конкурса на Ideal Standard за 3D Баня на годината. Ние не сме сред номинираните, но въпреки това искаме да ви покажем нашите два проекта, с които участвахме. Ето първия проект. Обща площ на 11,95 м2. Категория: EXPERIENCE

Баня Раковина Баня Раковина Баня Раковина Баня Раковина Баня Раковина Баня Раковино

Аранжировка:

аранжировка Бана Раковина

Описание на проекта: В днешно време понятието лукс се променя. За все повече хора лукса е свързан не само с уникални и красиви предмети, носещи свой собствен характер , които не би могъл да притежава всеки, но и с възможността за пълноценна почивка. Поради забързаното и натоварено ежедневие изпълнено със стрес, все по-населените мегаполиси, в които живее голяма част от населението, в лукс се превръща възможността да се пребивава в почти ненаселени места с девствена природа. Такива места дават възможност за пълна релаксация и освежаване на пренаситеното ни с информация и впечатления съзнание. В следствие на все по-нарастващата ни необходимост от моменти на откъсване от уморителното ежедневие съм разположил продуктите на Ideal Standard в баня намираща се в луксозна планинска вила, на голяма височина и доста отдалечена от населени места.

Самата баня е с овална форма и с ажурен купол от високоякостен фибробетон, през който навлиза естествена светлина, и който предлага гледка към нощното небе. В средата на банята е разположена овална стена, която разделя зоната, в която се извършват ежедневните хигиенни дейности, от зоната с кръгла хидромасажна вана предразполагаща към абсолютна релаксация и откъсване от проблемите. Разположения пред ваната панорамен прозорец, разкриващ изключително красива гледка към суровите планински склонове допринася в голяма степен за пълното освобождаване на съзнанието. До ваната е разположена и камина, която да внесе топлина и уют и да увеличи удоволствието от ваната в студените вечери.

Зоната на мивката, душа, тоалетната и бидето спазва пропорцията на златното сечение. В долния край на стената на банята е изграден борд със скрито лед осветление, управлявано от програматор и даващо възможност за промяна на цветовия спектър на фоновото осветление, създаваща специфична атмосфера и настроение. Овалната преградна стена в банята и част от пода са облечени с ръчно изработена мозайка „Maya scabos anticato cerato”, навяваща усещане за отминали епохи и допълваща гледката на суровата планинска природа.


pinterest-9528c.html