Черната дъска в интериора

March 21, 2013 14:48 3562


Хората винаги са обичали да си оставят съобщения един на друг. От както свят светува хората освен с думи изразяват своите мисли, емоции, мечти, идеи и настроения чрез рисунки. В съвременните домове е невъзможно да рисуваме или да оставяме съобщения на любимия, на децата или просто да драснем каквото ни вълнува на стената. По-консервативните или по-здравомислещите, както и да се изразим ще кажат, че ще развалим интериора или че не сме на улицата да драскаме като деца. А дали е така?

Има една мисъл на Le Corbusier: „домът е машина за живот”, затова нека го направим по-приятен”.

Едно от най-важните неща да направим живеенето в нашия дом по-приятно е да се забавляваме в него и с него. Не трябва да му робуваме, а той трябва да служи на нас. Как да стане това? Като си сложим черната дъска в интериора. Не като тези големите и тежки каквито бяха в училище, има много по-лесни начини.

Чрез боя за черна дъска Marabu Blackboard Paint можем да превърнем всяка повърхноста в дъска, подходящи за рисуване и писане с тебешир. Може да използват всякакви повърхности: MDF, дърво, метал, платно, дори мебелите и стените могат да се оцветят с боята за черна дъска. Боята е на водна основа и лесна за употреба. Нанася се с четка или валяк. 100 ml от нея са достатъчни за около 1 m?, като се нанасят по 2 слоя. След рисуване с тебешир лесно се чисти с вода. Дори може да е в различни цветове. Ако още не сте се зарибили, ще ви кажа, че е възможно да се комбинира с една друга боя - Marabu Magnetico и дъската да стане магнитна.

Ето и няколко интериора, в които се използвани черни дъски. Интересното, че те са подходящи и за офиси, заседателни зали, заведения, детски стаи, кухни, спални, дневни и къде ли още не. Ако имате въображение може всекидневно да променяте интериора и да се забавлявате като оставяте различни съобщения за хората, с които живеете.

Ако имате деца невъзможно е да сте виждали как те рисуват по стените. Чрез една такава дъска може да им дадете възможност да развихрят цялото си вдъхновение и да направите обстановката много по-весела. Забавлявайте се в своя дом, а не го посещавайте като музей с калцуни и бели ръкавици.


Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора Черната дъска в интериора


pinterest-9528c.html