Стандартен или нестандартен дизайн да изберем за заведение?

September 4, 2012 12:42 1137


Всеки ден отварят нови заведение и няколко месеца след това затварят поради липса на клиенти. Една от основните причини, е че те не се отличават с нищо от вече съществуващите.

Във всяко заведение предлагат едни и същи напитки и храни. Причината да изберем да отидем в едно или друго заведение е преживяването, което то ни осигурява. Навсякъде можем да намерим любимото си кафе, коктейл или бира, но мястото, където да ги изпием е различно и това, е което ни привлича и прави фенове на определено заведение.

България се говори, че от кафе се печели най-много и най-лесно, и затова у нас има толкова много заведения. Наемаш помещение, слагаш гипсокартон на тавана, тапет на стената или мазилка, маси и столове, няколко скъпи лампи и си почти готов да отвориш врати. Всяко чудо за три дни и скоро нещата започват да буксуват.

Причината, е че новото заведение не предлага нищо ново, което може да се намери и в другите. Разликата между заведенията идва от преживяванията, които те ни осигуряват. А най-голямо влияние върху преживяването в едно заведение оказва интериора в него. Обстановката ни привлича и кара отново и отново да посещаваме любимото си заведение.

Ето тук идва и основният ни въпрос: Стандартен или нестандартен дизайн да изберем за заведение? Ако искате да създадете успешно заведение, което да се посещава от редовни клиенти е необходимо да заложите на нестандартен дизайн.

Трябва да имате своя концепция за заведението, за преживяването, което искате да осигурите и да познавате клиентите, които искате да посещават вашето заведение. Ако имате отговор на тези три основни въпроса и наемете добър интериорен дизайнер скоро ще бъдете горд собственик на страхотно заведение, за което всички ще говорят.

Често собствениците на заведения, казват че нямат пари да платят за интериорен проект, но са склонни дадат по хиляда лева за странно изглеждащи осветителни тела. Това не е дизайн, това е безсмислено харчене на пари без вкус.

Най-добрата инвестиция, която може да направите в своето заведение е инвестицията в дизайн на интериора. Тя ще ви се върне многократно. Повярвайте ни.

Ето няколко примера: emmanuelle.jp

дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение

jeanjullien.com

дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение

studiotoogood.com

dezeen_The-Blocks-by-Studio-Toogood_1 дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение

hha.no

дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение

Ето едно заведение, на което ние сме правили дизайна.

дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение дизайн на заведение


pinterest-9528c.html