Продуктов дизайн от чертежа през макета до изработката

March 19, 2015 15:44 783

Ето нагледно как протича целия процес на продуктов дизайн.

Ние често говорим за продуктов дизайн, но много хора и фирми трудно разбират какво точно представлява той, какво включва процеса и каква е ползата от него за клиента. Ще използваме конкретна поръчка за дизайн и изработка на продукт, която ни бе възложена от клиент за да представим как се случва продуктовия дизайн.

Продуктът, който ние трябваше да проектираме е МИРК - мултимедийна информационно-рекламни конзола. Това е конзола с touch screen, която ще дава информация относно културни, туристически, търговски и други обекти, и събития на местно ниво, като пресконференции, дни на отворени врати, концерти, театрални постановки, тържества, панаири, базари, изложения и други. Те ще бъдат поставени на публични места с голям човекопоток, защото целта е популяризиране на Варна, като атрактивна туристическа дестинация богата на природни забележителности, паметници на културата и архитектурни ценности.

Всичко хубаво започва с проект. След приемане на проекта следващата стъпка е да се направи макет на продукта в реален размер. Това е много важен етап, защото когато продукта се реализира и може да си пипне вече впечатлението се променя. Така могат да се видят много неща и проблеми, които може да се пропуснат на проект. Макетът един от най-важните моменти за оценка на конструкцията. Както един наш партньор казва: "На книга не е като на нива".

За различните продукти могат да се използват различни материали. Тук в случая използвахме фибран, защото е лесен за обработка и лек материал.

picture picture picture picture

picture picture picture

След като макета беше одобрен следва реалната изработка на МИРК. Ето различните етапи от производството. Изработката е изцяло наша от началото до края. Използвахме различни материали с различна обработка. Сложността идваше и от комуникациите, които трябва да бъдат прокарани за да може да функционира конзолата.


picture picture picture picture

picture picture picture picture

picture picture picture picture

А това са снимки на финалния вариант на МИРК, която ние проектирахме и изработхме по задание на клиент. Снимките са направени в нашия офис. Скоро ще публикуваме и снимки от едно от местата, където е монтирана конзолата. Изработили сме 2 продукта МИРК.

picture picture picture

Тук е мястото да благодарим на VN Technology, които ни се довериха и ни възложиха да проектираме този продукт за тях.

За повече информация за услугата посетете линка продуктов дизайн. Продуктовия дизайн е най-добрата инвестиция, която една компания може да направи за да увеличи рентабилността си и да постигне по-високи резултати в продажбите.


pinterest-9528c.html