С Камини Дявач, камината отново може да е център на нашия дом

August 26, 2014 11:15 2368

От древността огъня е източник на топлината и светлината, около които се е събирало цялото семейство. От там идва и старата приказка за семейното огнище. Семейното огнище е бил центърът на дома на нашите предци. Но днес, в технологичното ни съвремие, телевизорът е изместил огнището като център на вниманието в домовете ни. Често дори първо се избира къде ще е ТВ-то и оттам се съобразява целия интериор.

Всички сме виждали интериори и след това сме си казвали: „Хубав е, но е студен и няма уют”. Уютът е основното изискване и очакване на нашите клиенти, когато правим интериорни проекти. Подсъзнателно уюта го свързваме с топлината на огъня. Един интериор, за да е уютен, влияние оказват много елементи, но най-впечатляващия от тях е наличието на камина. В модерния свят камината е станала символ на домашния уют.

Една от причините по-малко хората да искат камина в интериора е свързана с нейното обслужване. Да, ако камината е основно средство за отопление, тогава задълженията ни към нея не са малко. В забързаното ни ежедневие времето все не ни достига и допълнителните ангажименти често се превръщат в тежест. Хората искат да могат да се радват на топлината и да се любуват да огъня в своя дом и ако може това да става с колкото се може по-малко ангажименти за обслужването. Благодарение на съвременните технологии има камини, при които не се набляга на отоплението, а на ефекта от живия огън. Така с минимална поддръжка можем да се радваме на топлината на огъня и да постигнем желания домашен уют.

Всичко около нас е дизайн. Така е и с камината. Тя може да е не само център на домашния уют, но и да е най-красивият елемент в нашия интериор. Напълно е възможно да се проектира и произведе камина по индивидуален дизайн. А разнообразието от материали позволява дизайна на камината да пасне на всеки интериор.

За нас като дизайнери е прекрасно да имаме възможност да проектираме колкото се може повече елементи в интериора. По този начин можем да съобразим интериорния проект изцяло с изискванията на клиента и с желания от него стил. До скоро камината се свързваше изцяло с битов стил, но вече не е така, камината може да е истинско бижу и в модерните и изчистени интериори. Може да е изцяло от стъкло и метал, и то в най-различни цветове.

Вече има възможност камината да се проектира и произведе изцяло по индивидуален проект, така както се проектират мебелите и много други елементи в интериора. По този начин ние можем да решим как, къде и по какъв начин да присъства огъня в интериора. Това е голяма свобода и удоволствие за нас, дизайнерите.

Винаги сме предпочитали да работим с български производители и български продукти. Конкретно в областта на изработката на индивидуални камини също има такъв. Камини Дявач дават възможност за проектиране, изработка и монтаж на камини по индивидуален дизайнерски проект. Освен дизайнерски камини, предлагат и "стандартни" камери за вграждане с висока ефективност, с които може да се отоплява жилището.

А чували ли сте за камина и барбекю в едно? И това е възможно, проектът е на Камини Дявач. Вгражда се през стената, като от едната страна клиентът има камина, а от другата – барбекю. Изглежда интересно, ето видео:Последните години с голямо удоволствие наблюдаваме завръщането на камината отново като притегателен център в интериора. Във все повече интериори тя присъства по неповторим начин и отново е най-красивия елемент в жилището. Хората пак могат са се събират около семейното огнище – камината. Според нас това има положителен ефект и от чисто човешка гледна точка. Защото около камината хората ще си почиват активно и ще общуват по между си, а не просто да заседнат и безмълвно да „зяпат” в телевизора. Гледането на ТВ има един антисоциален ефект, който води до отчуждаване на хората. А събирането около камината отново ще възроди общуването и семейството ще прекарване на времето си по интересен и най-вече активен начин.

Свободата при проектирането и изработката на камините по индивидуален проект направиха много по-лесно вкарването на камината в жилищата. Дали ще е отворена, затворена, кръгла, вградена, в центъра на помещението, облечена в метал, стъкло, камък или комбинация от всички, на биоетанол или за отопление, камината вече може да пасне на всеки интериорен стил.

Ето няколко интересни модели, всеки от които е с различен дизайн:

picture picture picturepicture picture picture

Камините са проектирани и изработени от Дявач.

Камината отново може да е център на нашия дом. Необходими са три основни изисквания: клиентът да поиска камина, да наеме добро студио за дизайн и да има кой да изработи камината.


pinterest-9528c.html