Тънкости и малки тайни в обзавеждането за баня

April 15, 2013 12:13 934

Тънкости и малки тайни в обзавеждането за баня

Това е последното интервю, което е част от съвместната ни с Юнитрейд Интернешънъл поредица, чрез която искаме да обясним, че с дизайн и качествени продукти всяка баня може да стане страхотна. Последната тема е посветена на някои тънкости и малки тайни при обзавеждането в банята.

1. Какво е най-важното преди да започнем да обзавеждаме една баня?


На първо място е добре да си изясним цялостната концепция за банята. Изключително важно е да решим какъв стил и дизайн бихме желали да въведем в дома си. В зависимост от личните си предпочитания, и тези на нашето семейство, е добре да разучим и разгледаме поне десетина дизайнерски концепции преди да се втурнем да търсим майстори и материали.

2. Кои елементи са най-важни за всяка една баня?


На първо място можем да отбележим, че всеки един елемент от банята е от значение. Когато дори закачалката за кърпи не е по наш вкус, то това може да ни вбесява до полуда всеки път щом влезнем в помещението. Все пак, когато говорим за нормална баня, е добре да имаме предвид следните елементи: плочки, мазилка за таван, фризове, цветова гама, душ, смесители, керамика и шкаф с огледало. Разбира се, в някои бани имаме и тоалетна, когато вградените казанчета могат да свършат чудеса за цялостното усещане в това място.

4. Кой трябва да обзаведе и направи банята?

Разбира се, ние самите. Въпрос на личен вкус и приоритети са всички елементи от една модерна баня. Разбира се, ние силно препоръчваме да се възползвате от услугите на интериорно студио, което да ви помогне за дизайна и цялостното разположение на обзавеждането на баня. Доброто проучване и добиване на идейност преди това е препоръчително, за да можем да насочим специалистите какво точно бихме желали като изглед и функционалност.

5. Скъпото или евтиното е за предпочитане?

Ако трябва да сме честни, евтиното почти винаги излиза по-скъпо. Все пак, ако не разполагаме със солиден бюджет за обзавеждане и проектиране на банята, би било хубаво да намерим качествени марки, които със сигурност предлагат и среден клас продукти в своите гами. По този начин ще направим минимален компромис, а в същото време ще се чувстваме изключително приятно от избраните елементи за баня.

6. Най-важното за едно обзавеждане за баня накратко?

Да се чувстаме добре още преди да започнем ремонта. Нека през цялото време на избор на обзавеждане за баня и цялостния процес на завършване да дадем всичко от себе си. Не се пестете, защото това е мястото, където ще получим онези минутки на благосъстояние след тежък работен ден. Банята е именно нашия оазис на спокойствие и релакс, а ако има дори и един елемент, който не ни подхожда на стила и нравите, то тогава всичко остава просто ей така. Ако сте пропуснали някое интервю от поредица ни, ето ги всичките по-долу с линкове към тях. Да повторим най-важното в едно изречение. Най-важните неща за да се получи страхотен интериор в банята са дизайна и качествените продукти, които се използват.Ако има дизайн без качествени продукти и обратно качествени продукти, но без дизайн не може да очакваме оптимизара максимално ефективно едно пространство. Те вървят заедно - ръка за ръка.

Каква е ползата от проектиране и дизайн в банята?

Банята трябва да функционира без проблем и да изглежда атрактивно

Струва ли си да правим дизайн на малка баня?

Защо да използваме вградени казанчета и душове в банята?

Какъв да бъде цветът на банята?


pinterest-9528c.html