Харесвате ли стила Upcycled?

July 25, 2012 13:03 528


Upcycled е тенденции в интериорния дизайн, при която се използват стари и непотребни предмети и се превръщат в нови продукти с нова функция.

Ако се замислим смисъла на дизайна е да създава продукти, които да подобряват живота на хората. В друг контекст дизайна показва, че чрез него може да се използват непотребни материали и продукти и те да се преродят в нови и да бъдат отново полезни на хората. В съвременния свят, в който индустриалното производство застрашава да затрупа планетата с всевъзможни полезни и не толкова полезни неща смятаме, че е важно да погледнем и от тази гледна точка – как да използваме наличните и вече произведени неща, за да им вдъхнем нов живот и нова функция.

Новите продукти са направени от изкуствени материали, които замърсяват природата. А все повече хората се обръщат към природата и естествените материали. Чрез Upcycled имаме възможност да използваме естествени продукти и да ги съживим, като им вдъхнем нов живот за да ни служат още дълго.

За кого е подходящ този стил? За всеки. За всеки, който харесва естествените материали и иска да е уникален. Във всеки килер, мазе, таван има стари и вече непотребни предмети, които са забревени и все отлагаме да ги изхвърлим, защото са свързани с различни спомени. Не го правете. Използвайте ги. Развихрете въображението си и помислете как с минимални усилия и средства да промените функцията им. Те ще предадат страхотен дух на вашия интериор.

Освен за жилищен интериор, според мен стила upcycled е много подходящ за заведения, които искат да се отличат и да придадат уникален характер и обстановка. Използвайте стари предмети, които имат емоционална стойност за вас и ги съживете за да ви служат и да им се радвате отново. Ние харесваме този стил, защото дава възможност на дизайнера наистина да измисли нещо ново и различно.

Ние имаме няколко идейки ва тази насока, коино се продават и ако ви харесат, може да си ги поръчате от нас.

Стелажи за вино от дървени палети

стелажи за вино от палети

Вие бихте ли обзавели своя дом в този стил? Ето няколко снимки в подобен стил.

стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled стил upcycled


pinterest-9528c.html