Велопаркинг без велоалеи

July 29, 2015 14:20 1330
От началото на лятото във Варна тече ремонт на едни от най-големите булеварди. Подмениха се целите настилки, направи се нова канализация, дори бордюри с канали за отвеждане на водата се монтираха. Голямо ремонт, голямо нещо.


А от скоро си имаме и велопаркинги. Те са няколко, вече има изградени на жп гарата, до Мебелна палата, до басейните срещу х-л Панорама, до Спортна зала и до ИУ Варна, може и да има други тези аз съм видял. Интересно е че, велопаркингите до ВИНСА и Спортна зала още са без стойки за велосипеди. И изобретателни шофьори ги ползват за паркинг.


Идеята е добра, това е ясно. Проблемът, е че първо се правят паркинги, а после евентуално ще се мисли за велоали. Интересно толкова грандиозен ремонт, а никой не се сети да се отдели по един метър широка лента и да се огради с ограда от колите. Толкова ли е трудно някой в общината да се сети и толкова ли ще оскъпи ремонта, ако се направи?


picture picture picture picture


Прекрасно, вече има къде да паркираме велосипедите си, но как да стигнем до велопаркингите, като няма велоалеи?pinterest-9528c.html