Дървена модулна билиотека - от идеята през макета до продукта

June 15, 2016 16:45 2420

 

Всяко жилище разполага с различно пространство за лична библиотека, а размера на библиотеките, които се продават е стандартен, а това е пречка да се оползотвори наличното пространство. Това неудобство ни даде идеята да създадем модулна библиотека, която да позволи на всеки, които има много книги да може да си направи толкова голяма библиотека колкто му е необходима. Ако един човек има свободно пространство с широчина 1 м, друг с 2 м, а трети 3, и т.н. да може да си вземе толкова модули, колкото му са необходими за да си построи своето лично книгохранилище.

 

Основния модул е квадрат с размер 40/40 см и е направен е от дървени профили, липа 3/3 см. Така бибилотеката може да се разраства на височина и на широчина, според наличното пространство.

 

Конструкцията на модула е лесна и проста, представлява застъпване на хоризонталните с вертикалните дървени профили, които реално са „тухличките” с които се изгражда библиотеката. Благодарение на ребровата конструкция двата модула се свързват, като зъбци един за друг и конструкцията става стабилна. А свързването на отделните профилите един за друг ще става чрез нанизването им на метална проволка и завиване отпред и отдзат с глуха гайка, като предварително е направена дупка от двете страни на всеки профил.

 

Макет

 

Започнахме с направата на макет на бибилотеката за да изпробваме идеята. Макетът го направихме от фибран, защото лесно се работи с него, а и като мащаб се доближава да реалните дървени профили. Хареса ни как изглежда, а и конструкцията беше стабилна. От снимките се вижда, че има сложени книги. Ето как излежда прототипа.

 

 image image image image       

 image image image image     

 

Реалният продукт

 

След удовлетворението с макета преминахме и към изработка на реалния продукт от дървени профили, липа 3/3 см. Профилите са обработени с бои на водна основа на Sirca. Палитрата на Sirca е богата и има възможност модулите да са боядисани в различни цветове и дървесни декори. Разновидността може да бъде наистина голяма.

 

В конкретния модел билиотеката се състои от 6 модула, от които 2 са в естествен цвят, 3 в син цвят и един в сиво.

 

От снимките може да разгледате реалния продукт, като отделни модули и като сглобена библиотека. Модулите позволяват различни варианти за сглобяване според наличното пространство, което придава допълнителна мобилност на продукта.

 

image image image image 

 image image image image 

image image image image 

image image image image 

 

Дървената модулна билиотека е реален продукт, това са реални снимки, тестван е и се продава. Все още уточняваме някои детайли свързани с продажбата, затова при интерес, моля пишете ни за да ви отговорим за подробностии при поръчка.