Интервю с Димитър Маринов от матраци Mollyflex

May 10, 2013 09:56 1034

Интервю с Димитър Маринов от Mollyflex
Димитър Маринов е ексклузивен представител на иновативната италианска марка за матраци, възглавници и аксесоари за спалното обзавеждане- Mollyflex. Това е нова марка за България и искаме да ви запозанем с нея, затова поканихме Димитър за едно интервю да ни отговори на някои въпроси.

Надяваме се, че информацията за матраците Mollyflex ще ви е интересна, защото всички ние имаме нужата от добър сън за да имаме сили да работим, да се забавляваме, да създаваме и да бъдем активни. Mollyflex осигурява именно това - добър сън. Така, че приятно четене ....

1. Марката Mollyflex e нова за България, как би я представил?

Марката Mollyflex е наистина нова за нашия пазар, нашият екип дълго време анализира пазара докато намери продукти на световно ниво, които да бъдат атрактивни и най-важното полезни на потребителите, такива продукти, които да притежават всички необходими екстри, допринасящи за правилния и здравословен начин при ползването им по време на сън и почивка.

Mollyflex е италианска марка, разработваща колекциите си от матраци, възглавници и аксесоари за спалното обзавеждане с внимание към всеки детайл, правещо продуктите разпознаваеми, оригинални и в същото време отличаващи се с иновативен дизайн и максимален комфорт при ползването им в домашни условия.

2. С какво продуктите на тази марка са по-различни от останалите на пазара?


Всеки продукт или марка има своите предимства и своите различия от останалите. Моето лично мнение е, че при разработването на продуктите от един бранд не трябва да се копира това, което конкурентните марки са разработили и представили. За съжаление това е масово срещано явление навсякъде около нас и лесно се намират вратички, през които да се заобиколят патентованите продукти или да се изработват аналози на съществуващи такива. Убеден съм в рационалния избор на потребителите, които лесно правят разликата между копието и оригинала. Но това е друг въпрос.

Предимствата на Mollyflex са свързани с уникалния собствен стил на завършения продукт, разнообразните модели, иновативния за нашия пазар подход за групиране на няколко слоя материали в един матрак, които разпределят по възможно най-оптималния начин напрежението между тялото и матрака при спане, като точно това правилно разпределение допринася за чувството на комфорт, удобство и релакс, след като се събудиш на сутринта. Бих допълнил още много добрата гаранция от 10 години, която имат продуктите на марката, дължащо се на безкомпромисното качество както на отделните слоеве, така и на готовия продукт.

Тъй като постоянно се говори за качество, при Mollyflex всеки един продуктов детайл е с отделен сертификат, а всеки един от слоевете – мемори пяна, латексова пяна или гел пяна във всичките им разновидности е с покрити тестове от авторитетни лаборатории, като резултатите от тези тестове са едни от най-добрите в бранша. Така се доказва качество и така се гради имидж на марката Mollyflex – матраци от най-високо качество, с невероятен комфорт и с достъпни за българския потребител цени.

3. За кои клиенти са насочени матраците на Mollyflex?


Клиентите на матраци Mollyflex са навсякъде около нас. Това сме всички ние, които имаме нуждата от добър сън, особено ако сме работили много и сме преуморени или сме се забавлявали да късно и единственото нещо от което имаме нужда е да се наспим. Човешкият организъм е така устроен, че сънят е задължителна част от нашият живот. Без качествена почивка през нощта, не можем да си „заредим батериите“, нито тялото ни, нито психиката ни успява да се възстанови. Така че всички ние, които искаме да водим здравословен начин на живот и търсим как да се грижим за себе си по най-правилния начин, включително и докато спим, сме потенциални клиенти на марката Mollyflex.

Няма да дефинирам точен таргет потребители, но мога да посоча в коя ниша от пазара акцентираме. Това са младите двойки, които за първи път се сблъскват с избора на най-добрите продукти за спалнята и обзавеждането, активните и интересуващи се от здравословните продукти и новите технологии хора, тези клиенти, които сравняват и анализират предимствата на отделните продукти и за които съотношението цена/качество е водещ мотив при избора на определен продукт или услуга.

Всеки клиент по презумпция търси най-доброто на пазара, но в рамките на бюджета който си е отделил за това и в рамките на времето, които има да направи покупката. Това което нашият екип се старае да направи е да обърне внимание върху ползите от качествата покупка на матрак и предимствата които тази покупка има върху нашето ежедневие.

4. Научихме ли се в България вече да ценим добрия сън?

Питайте тези, които страдат от нарушена функция на съня, често будене и недоспиване. Те най-добре са оценили какво означава добър сън – лягаш, наспиваш се и събуждаш вдъхновен. Няма сънливост, няма напрежение, няма лошо настроение, причинено от недоспиване. Върху добрият сън можем да влияем самите ние – хранителен режим и ограничаване на преяждането особено на вечеря, лягане и събуждане по едно и също време, съобразено с нашите навици и биологичният ни часовник, да не се злоупотребява с алкохола вечерно време и да се остави на тялото ни поне един час да абсорбира ефекта на градуса и след това да си легнеш да спиш.

Има и други фактори като добро проветрение на спалнята, където спим или да спиш на такъв матрак, който лично на теб да ти е удобен и комфортен. Положително е, че все повече хора обръщат внимание на тези много важни детайли и започваме да ценим добрия сън. За съжаление обаче при повечето хора това се случва едва след като са усетили негативите от това да не спиш пълноценно. Част от нашата работа като екип е свързана с превенцията– да покажем на клиентите достойнствата и положителните ефекти на правилния начин на спане, да ги накараме да се замислят върху това, което е важно за тяхната работоспособност, концентрация през деня и добро настроение – правилния начин на спане.

5. Защо покупката на матрак е инвестиция?

Покупката на матрак е инвестиция в самите нас и нашето здраве. Както всяка инвестиция и тази може да бъде добра или лоша. Добра е, когато вземем подходящ матрак, който е удобен на нас самите и се чувстваме добре когато спим на него. Добра инвестиция е и когато този матрак притежава екстрите, които ни карат да спим, без да се събуждаме, защото тайната на добрия сън е в това че спим без да ни се нарушава сънят. Такива матраци са продуктите на италианската марка Mollyflex. Инвестиция в нашето здраве и колкото да звучи нескромно и една добра финансова инвестиция поради конкурентните за този клас продукти цени на нашите изделия.

Ако погледнем от друга гледна точка на матрака – не просто продукт, който се слага върху спалнята, а като продукт който се грижи за нашето здрави, веднага ще разберем защо покупката на качествен матрак е инвестиция. Ще си позволя да дам един съвет към всеки един, който тепърва се сблъсква с избора на матрак за себе си: Мислете за матрака като за луксозна лична вещ, не правете компромиси с Вашият избор и подбирайте продуктите според това, кое лично на Вас е най-удобно и комфортно. Не се хвърляйте на първото, което Ви се предложи или това което е на промоция. В магазините се предлага този продукт, от който имат най-много на склад или от този който имат най-добра печалба. Почти са рядкост случаите когато ще Ви се предложи продукт, който да е най-подходящ за Вас и да е подбран така, че да отговаря на Вашите изисквания и очаквания към него.

6. Как да изберем най-подходящия матрак за нас?

Това е доста труден въпрос. При някой хора лягането на първия матрак е достатъчно да осъзнаят, че това е техният матрак. И не рядко правят правилния за тях избор, друг път разбира се грешат. При други лягането на много матраци не е подходящо, защото се объркват от лежането по много модели и накрая правят импулсивен избор. Няма или поне аз не знам да има точна рецепта или алгоритъм за най-правилен избор на матрак лично за нас, просто защото изборът на такъв продукт е строго индивидуален.

Във всеки един случай обаче всеки трябва да са отговори на няколко въпроса: Какъв матрак търси– мек, средно твърд или твърд, за себе си да си даде отговор на това какво усещане по време на сън търси. Как ще поддържа покупката си през годините – въпросът за последващата грижа за матрака е от ключово значение, за да се удължи неговият живот, затова и матраците със сменяем калъф при равни други условия са за предпочитане. От какъв материал са направени матраците, каква гаранция имат и какви са условията на гаранцията – както стана вече на въпрос, покупката на матрака е инвестиция.

Качествените матраци имат голяма гаранция и без скрити вратички се признават евентуални дефекти, защото имат стриктен контрол върху производството на продукта, не експериментират с материалите, само и само за да понижат себестойността и процентът на проблемните изделия е почти близко до нула. Към днешна дата най-добрият материал за производство на матраци е пяната и мемори пяната, от такъв материал са изработени матраците на Mollyflex.

Качествената мемори пяна има дълъг срок на експлоатация, практически недеформируема е, тоест не се сляга с течение на времето и има максимално комфортен момент при досег с тялото, хлътвайки по основните точки на натиск на тялото към матрака и така осигурявайки правилно положение на гръбначният стълб по време на сън и от там – нормално циркулиране на кръвообращението. Всъщност точно това води до ефекта на наспиване и добрите марки за матраци работят само с проверени материали.

За да улесним нашите потребители, в нашата интернет страница сме направили секция „Избери сам най-подходящият за теб матрак“ където всеки един клиент отговаря на няколко въпроса и автоматично му се показват този или тези модели на Mollyflex, които най-точно отговарят на избраните от клиент критерии.

7. Защо клиентите да предпочетат матраците с марка Mollyflex?

Защото матраците на Mollyflex са продукти от най-високо качество и се грижат за добрия сън на клиентите по възможно най-оптимален начин. Защото всички продукти са индивидуални за себе си и клиента има голям избор от модели, още повече в един и същ модел може да получи съвсем различно усещане ако завърти матрака на обратно. Това е много важно, защото навиците за сън се променят с течение на времето и ако днес един мек матрак е удобен за един клиент, след няколко години може тялото да изпитва нагласа към спане на ортопедичен матрак. И тогава мекият матрак вече не е добро решение. При Mollyflex завърташ матрака на обратно и така получаваш различното усещане без да се налага да инвестираш в нов матрак.

Друго предимство е групирането на няколко слоя в един, използването на хоризонтални отвори за проветрение на матрака, релефи и релефни извивки по самата структура на основните материали, внимателно подбрани антиалергични и безвредни компоненти, включително и в сменяемите и перящи се калъфи с цип. Вместо

финал отговорът на въпроса „Защо клиентите да предпочетат матраците на Mollyflex?“ е за да получат максимален комфорт, избирайки индивидуално подходящ за тях матрак, грижещ се за тяхното здраве и даряващ им пълноценен сън и почивка.


pinterest-9528c.html