Компилация от неиздавани интериорни проекти

December 12, 2012 11:12 4886

Компилация от неиздавани с интериорни проекти
Това е подборка с интериорни проекти, които по една или друга причина не са публикувани. Смятаме, че има интересни идеи и затова решихме да ви ги покажем.

Дневна

Тази дневна е част от къща. Интересното тук е стълбището. По принцип проектирането стълбищната клетка е доста специфично и често се подценява. Оползотворихме пространството под стъпалата с шкафчета, като от едната страна те са отворени, а от другата са с вратички. От двете страни на стълбището има стъклени паравани с хоризонтални матирани ленти.

интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна

Дневна


Стаята е за млади хора и интериора наподобява бар. Дизайнът е изчистен и модерен. Бар плотът и кафе масичката са мислени да са от огънат MDF и те са акцентите в помещението.

интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна

Дневна


Дневната е част от мезонет и е с овална форма. Подобни пространства са трудни за проектиране. Интериора е максимално изчистен само с най-необходимите мебели. Овалната стена е с дървена ламперия, която има изцяло декоративен ефект. Част от стената зад дивата е със стъклени тухли за да влиза допълнителна светлина от съседната стая.

интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна

Дневна


Този интериор трябваше да е доста показен с много лилаво, лъскаво бяло и стъкло. Добро е решението за отделянето на дневната от кухнята и трапезарията. Представлява комбинация от стъклена преграда с дървени летвички и дървена плоскост, на която от двете страни са закачени телевизори.

интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна интериорен дизайн на дневна

Спалня

Това е едно много добро решение за малка спалня. Стената зад вратата е превърната в гардеробна. Намерено е място и за така важния телевизор в спалнята. Тавана е сиво и е против майсторските съвети да е в бяло .

интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня

Спалня

Една спалня с много приятен и излъчващ топлина интериор. Основния мотив в интериора е неправилна комбинация от дървени плоскости с различни по големина правоъгълници и различен, но дървесен декор.

интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня

Спалня


Още една малка спалня. Когато мястото е ограничено най-лесният начин е да се предаде интересна визия на интериора е чрез декора на мебелите. Декорът, който използвахме е Маслина, който рядко се използва за цялосто решение за мебелите. Всеки сам решава, но този декор е много живописен и открояващ се. Според нас се получи добре.

интериорен дизайн на спалня интериорен дизайн на спалня

Механа


Добре стои комбинацията от светло дърво, камък и червения цвят нали? Получи се приятна визия.

интериорен дизайн на механа интериорен дизайн на механа интериорен дизайн на механа интериорен дизайн на механа

Ученическа библиотека


Това е доста груб идеен проект за ученическа библиотека в Бургас. С нас се свързаха ученици от едно бургаско училище и ни помолиха да им помогнем в обновяването на тяхната библиотека.

Всеки знае как изглеждат библиотеките в училище: претрупани и тъмни помещения, като книгите са подредени по високи стелажи, поради което се получават дълги коридори наподобяващи сложен лабиринт, а планът за изхода го знае само библиотекаря. Опитахме се да предложим коренно различно решение.

Искахме да създадем отворено пространство, в което хората са в центъра и книгите ги заобикалят. Идеята ни бе да отворим помещението за да може да се общува и взаимодейства в него и да е място за срещи и разговори. Затова махнахме обзавеждането тип „лабиринт” със сегашните стелажи и променихме цялото разположение.

Идеята ни бе мебели да са от бяло ПДЧ с цветни акценти, които ще направят помещението да изглежда много по-приятно и по-порсторно. Пирамидата в центъра ще се използва за сядане, четене, говорене и общуване и за подреждане на книги. Ще има меки възглавнички за да е по-приятно седенето. Има 4 работни места за четене + голямо бюро за работещите в библиотеката.

Нямахме много време за идеята и ви я показваме в груб вариант. Идеята на проекта не бе одобрена за последващо развитие и реализация. Въпреки това, този проект е интересен и с радост го споделяме. Съжаляваме, че нямахме време да помислим и поработим повече по него.

интериорен дизайн на библиотека интериорен дизайн на библиотека интериорен дизайн на библиотека интериорен дизайн на библиотека

Гардеробна

И накрая една гардеробна.

интериорен дизайн на гардеробна интериорен дизайн на гардеробна интериорен дизайн на гардеробна интериорен дизайн на гардеробна


pinterest-9528c.html