Реализация на интериор в Щутгарт

March 8, 2016 11:18 1507

 

Снимки от реализирането на интериор на мезонет в Щутгарт. Ние проектирахме интериора и може да разгледате целия проект от този линк.

 

Жилището е с площ 102 кв.м. и включва кухня с трапезария, спалня, антре, работно помещение и втора спалня. Намира се на последният етаж на триетажна сграда със скосени тавани и покривни прозорци. Клиентите не искаха да правим конструктивни промени, приехме всички комуникации за даденост и насочихме вниманието си да оползотворим ефективно наличното пространство с хубави и полезни мебели.
 

Клиентите сами реализираха интериорния проект следвайки издадената от нас техническата документация. Ние се включихме с мебелите. Всички мебели са изработени в България, транспортирани и монтирани на място в Щутгарт. Единствено кухнята е поръчана в Германия.

 

Антре

 

Тук е първата зона за съхранение с гардероби, в които са пораснали две дървета. Те не са само с декоративна функция, защото "клоните" могат да се използват за поставене на различни малки неща.

 

image image image image

image image image image 

 

Спалня

 

Леглото е много различно, дори за някои странно. Има форма на обратно обърнат (по-широката част е към таблата) неправилен трапец. Изработено е от фурнирован MDF със заоблени ръбове. Заоблените ръбове са много важни, защото освен чисто естетически ефект, те окзват влияние и върху намаляване на броя синини и нарянявания по краката от удари в леглото. Стандартно подматрачната рамка се повдига за да използваме пространството под нея. Но матрака не потъва в леглото, както е стандартно, а е на по-високо нивото от него. Има широк борд, който освен, че прави леглото много по-красиво може да се използва и за сядане, а в горната по-широка част от двете страни има по едно отваряемо чекмедже. По този начин с борда, спестяваме място от нощни шкафчета, защото това, което се слага в тях може да се сложи в изтеглящите се чекмеджета или върху борда. Леглото е по наш дизайн.

 

Леглото е с нетрадиционна форма - обратно обърнат (по-широката част е към таблата) неправилен трапец. Направено е от фурнирован MDF със заоблени ръбове. Подматрачната рамка е с повдигащ механизъм за да се използва пространството под нея. Но матрака не потъва в леглото, както е стандартно, а е на по-високо нивото от него. Има широк борд, който има няколко функции, освен по-красиво, така е и по-функционално: може да се използва за сядане, а в горната по-широка част има по едно изтеглящо се шкафче от двете страни. По този начин няма нужда от нощни шкафчета, защото това, което се слага в тях и върху тях може да бъде направено и в прибиращите се шкафчетата или на широкия борд, а и спестяваме още малко място. - See more at: http://indesign.bg/product_design_8#sthash.0iqke5td.dpuf

 image image image image 

 image image image image 

 

Тук е и второта зона за съхранение с голям ъглов гардероб с плъзгащи се огледални врати.

 

 image image  

 

Извита библиотека

 

Толкова е рядко, че няма как да не отбележим, че в спалнята няма телевизор, а голяма и красива извита библиотеката. Направена е от огънат MDF фурнир и PU прозрачен лак, мат. Книгите са най-красивата и полезна декорация, затова заслужават също толкова красива библиотека и тя да е на видимо място. Освен за подреждане и съхранение на книги, тя може да побере още много други неща в своите 10 отварящи се шкафчета. Бибилиотеката е по наш дизайн.

 

 image image image 

image image image image

 

Стълбище

 

На вторият етаж пространството е разделено на две зони - работна и втора спалня.

 

image  image image 

 

Работно помещение

 

Тази зона включва голямо работно място с плот от MDF за двама без остър ъгъл. Отляво на него се намира бибилиотека с документи и служебна литература, а отдясно е "книгохранилището" за лична литература.

 

image image image image 

 image image image image  

 

Втора спалня

 

Всяко ъгълче е оползотворено за съхранение. Интересни са 4-те подвижни триъгълни шкафачета, които се прибират под скосената стена. Те имат колелца отдолу и при нужда се издърпрат, отваря се вратичката от плексиглас и така се използват.

 

 image image image image  

 image image image image  

 

Интересно преживяване беше пътуването до Щутгарт, но за него ще разкажем в друга историйка, тази е да ви покажем резултата от завършения интериорен проект.