Как се работи с фирма за интериорен дизайн?

March 13, 2013 12:57 780

3D модели
Всеки ден получаваме много предложения от различни фирми, които ни представят своите продукти и искат да работим заедно. Супер! Винаги сме отворени към нови и интересни продукти. Не можем с всички да се срещнем лично, но винаги изслушваме предложенията, защото всеки контакт е важен, а и трябва да сме информирани за новите неща на пазара. След толкова много разговори, срещи и контакти, обаче разбирам колко неподготвени са почти всички, които ни предлагат да работим с тях.

Всички ни запознават със своите продукти, техните предимства, условия на работа и т.н. Дават ни каталози, брошури и др., рекламни материали и накрая ни питат от какво друго имаме нужда. И когато ги попитаме: "Имате ли 3D модели на тези продукти?", вдигат неясно рамене и питат какво е това.

3D моделите най-просто казано са изчертани на AutoCad продукти за да може после да се вкарат в 3ds max и да се визуализират в интериора.

Проблемът, е че моделирането на един продукт отнема доста време и усилия. За нас е важно продуктите, които се използват в интериора по време на проекта да са реални и да могат да се намерят на нашия пазар. Това е така, защото след като клиента хареса интериора той иска и да го реализира както го е харесал. И ако продуктът е реален той лесно може да се поръча и достави. В крайна сметка инвестицията в интериорен дизайн се прави за да може след това интериора, който е одобрен да може да се реализира.

3D моделите моного улесняват нашата работа. Принципно не е проблем ние сами да си ги моделираме, но в един интериор има много продукти: мебели, уреди, осветителни тела, маси и столове, настилки, оборудване за баня и т.н. и така обема на работата става много голям. Ние постоянно си моделираме различни продукти, но не можем да смогнем с всички. Затова винаги питаме различните доставчици и търговци дали могат да ни предоставят 3D модели на техните продукти.

За съжаление отговорът почти винаге е: НЕ! Искаме да дадем един съвет на всички партньори, които искат да работят с дизайнери. Осигурете ни 3D модели на продуктите, които предлагате за да може лесно да ги използваме, когато проектираме.

Ако ги нямате или фирмата производител не може да ви ги даде, тогава вие си ги осигурете. Наемете хора, които да ви ги моделират, след което ги предложете на дизайнерите. Не е скъпо. Ние сме моделирали продукти за друга фирма. Въпросът е да се осъзнае нуждата от подобна инвестиция. На фона на парите, които се дават за каталози, брошури, промоции и др. печатни материали разходите за 3D модели е много по-малка. А от гледна точка на възвръщаемостта на подобна инвестиция, повярвайте ни парите за 3D модели ще ви се върнат много бързо.

Най-голямата трудност да се използват нови продукти е те да се моделират. Ние се стремим да използваме реални продукти и имаме доста голяма библиотека, която ние сме си създали с 3D модели на всякакви продукти. Искаме всички продукти в нашите интериори да са реални, които след това клиенти ни да могат да намерят лесно и бързо. Затова приветстваме всяка фирма, която ни осигури модели на своите продукти.

Надяваме се все повече фирми да се подготвят предварително, когато искат да работят с дизайнери. Ако вие имате трудности с 3D модели, ние можем да ви помогнем да ги моделирате, св. Просто разберте, че без 3D модели трудно може да използваме вашите продукти в нашите интериори.


pinterest-9528c.html